Kinderyoga

Als gedachten alle kanten op springen, noemen ze dat ook wel een 'Monkey mind'. Volgens het boeddhisme heeft iedereen weleens last van deze onrustige aapjes in zijn hoofd. 
Kinderyoga helpt bij een onrustige mind  door deze 'aapjes' af te leiden en door te leven in het moment, in het hier en nu. 
Kinderen zitten vol energie en houden ervan om te bewegen, dingen mee te maken en uitgedaagd te worden. Naast alle drukte in het dagelijkse leven met soms spanningen door bijvoorbeeld: invloeden van buitenaf, prestatiedruk en gezinssituaties, is het juist goed om momenten van rust te vinden.
Kinderyoga is niet alleen goed voor kids, het is ook nog eens super leuk om te doen!

Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel waarbij plezier voorop staat. Bij een yogales wordt er les gegeven binnen de belevingswereld van een kind.
De yogafilosofie die aan de basis ligt loopt als een rode draad door de lessen. 
Belangrijke vragen die daarbij aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: Wat kan ik, wat wil ik, wat voel ik, waar liggen mijn grenzen en hoe kan ik mijn grenzen verleggen?

Daardoor leren ze overleggen, samenwerken en rekening houden met elkaar. Het helpt ze bij het vinden van rust, ontspanning en het ontwikkelen van een krachtig en flexibel lichaam. Spelenderwijs leren ze van hun ervaringen en worden ze zich bewuster van hun lijf, gedachtens en gevoelens.


Mindfulness betekent opmerkzaamheid; bewust aanwezig zijn in het moment. 

Hierdoor ontwikkelen wij kwaliteiten als aandacht, concentratie, geduld, vriendelijkheid en verdraagzaamheid waardoor wij beter kunnen omgaan met de gevoelens en de wereld om ons heen.De dingen die mij anders maken, zijn de dingen die mij maken zoals ik ben

 -Winnie de poeh-